Wie we zijn :

Due Vittorie is 100% Modenese en komt voort uit de passie en toewijding van Davide Maletti, wiens familie uit Modena komt, die besloot een balsamico-azijn te maken die zorgvuldig de tradities van zijn vaderland volgt. Het bedrijf Due Vittorie heeft haar hoofdkantoor in Soliera, in het hart van Lambrusco in Sorbara. Dit gebied is bekend de vruchtbaarheidsgrond en voor de productie van balsamico azijn – de beroemde “Balsamico Azijn van Modena”. Omringd door zijn eigen wijngaarden – voor de productie van de grondstof – blijft het bedrijf volgens de traditie werken. Een samenwoning van erfgoed en moderne technologie. De productiemethoden van Due Vittorie benadrukken de authenticiteit en kwaliteit van grondstoffen en geven een natuurlijk, dicht product. De Due Vittorie Balsamico-azijn is bekroond met het BGA-certificaat (Protected Geographic Indication), is een natuurlijk, uniek en voortreffelijk product en bevat geen kleurstoffen of conserveermiddelen. Tegenwoordig wordt de Due Vittorie Balsamico-azijn van Modena erkend als een speciale dressing. Het wordt gebruikt door topkoks van over de hele wereld en is nummer één in Italië, onder de merkomzet van 250 ml, volgens de gegevens van Nielsen sinds september 2010.

Onze geschiedenis :

Due Vittorie is opgedragen aan Maria Vittoria Maletti en Maria Vittoria Regnani, de dochters van de oprichters Davide en Giorgio. De naam Due Vittorie, vertegenwoordigt dankbaarheid aan het land Modena, waar ze werden opgegroeid met de natuur, in overeenstemming met de traditie van de wijnbouw, de passie voor lokale producten en het bewustzijn van het plezier van lekker eten. Onder zampone gevulde dravers, tortellini, mortadella ham, Parmigiano Reggiano kaas en Lambrusco wijn, gaat de erkenning van uitmuntendheid van de lokale producten naar Balsamico Azijn – een fijne nectar en een uitgelezen dressing. Modena, de onbetwiste thuisbasis van Balsamico Azijn van Modena en een rijke “voedselvallei” van het Italiaanse schiereiland. Het gebied verwelkomt de crème de la crème van de wereldwijde voedingsindustrie: grote, middelgrote en kleine bedrijven, die strijden voor productieoverheersing, met betrekking tot hun industriële toeleveringsketen en vooral hun kwaliteit. Dit culturele erfgoed, dat zorgvuldig aandacht besteedt aan details en respect heeft voor het milieu, is wat Due Vittorie naar voortdurende niveaus van uitmuntendheid leidt. Vandaag is Due Vittorie, onder leiding van Davide Maletti, gepositioneerd op de binnenlandse markt met een belangrijk leiderschap, dat synoniem is aan kwaliteit en smaak, en is begonnen met een grote uitbreiding naar buitenlandse markten.

De productie :

Het bedrijf bestaat uit twee afdelingen: de wijnkelder en de azijnfabriek. De druiven van de Lambrusco di Sorbara (BOB) wijnstokken, geteeld in de eigen wijngaarden, worden geperst en de verkregen druivenmost wordt onderworpen aan een eerste concentratieproces door verdamping, waarbij het water wordt verwarmd om een ​​geconcentreerde druivenmost te verkrijgen. Dit product wordt vervolgens overgebracht naar de azijnfabriek waar het een tweede concentratieproces ondergaat door langzaam te worden gekookt om de gekookte druivenmost te verkrijgen. De wijnazijn, het tweede ingrediënt van de balsamico-azijn, laat men rijpen in eikenhouten vaten. Later wordt de gekookte most vermengd met de wijnazijn en laat men deze rusten in durmast vaten, zo lang als nodig is om een ​​harmonieus product met een zeer hoog niveau van organoleptische consistentie te bereiken. Alle stadia van het proces die leiden tot de productie van de Due Vittorie Balsamic Vinegar van Modena IGP worden zorgvuldig gecontroleerd en geverifieerd door een gecertificeerd systeem. Inderdaad, deze unieke balsamico-azijn die in 2009 de I.G.P. (Protected Geographic Indication) -certificering door de Europese Unie (Reg. CE N. 583/2009) kan alleen in de provincies Modena en Reggio Emilia worden geproduceerd en gerijpt. De verkregen Due Vittorie Balsamico-azijn wordt gekenmerkt door:

HOGE DICHTHEID (bevat geen verdikkingsmiddelen)

UITSTAANDE EVENWICHT TUSSEN ZOETE EN ZEER GEEN

KLEURSTOFFEN (bevat geen karamel)

GEEN CONSERVERINGSMIDDELEN